Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elo saavutti kultatason EcoVadis-arvioinnissa

/ Uutinen / Ajankohtaista Elosta

Elo osallistui EcoVadisin arviointiin ja sai vastuullisuustyöstään kultatason tunnustuksen. Elo osallistui arviointiin toista kertaa ja paransi tulostaan kuudella pisteellä viime vuodesta, saavuttaen arvioinnissa yhteensä 73/100 pistettä. Tämä sijoittaa Elon parhaaseen viiteen prosenttiin kaikista EcoVadisin arvioimista yrityksistä.

EcoVadisin arviointi keskittyy 21 kriteerin avulla neljään pääkokonaisuuteen: ympäristöasiat, työntekijät ja ihmisoikeudet, eettiset toimintatavat sekä kestävä hankinta. Eri kriteereiden täyttämistä arvioidaan poliitikoiden ja periaatteiden, käytännön toimenpiteiden sekä tulosten perusteella.

Elo sai pisteitä seuraavasti:

  • Ympäristöasiat: 80/100 (nousua 10 pistettä)
  • Työntekijät ja ihmisoikeudet: 70/100 (samat pisteet kuin viime vuonna)
  • Eettiset toimintatavat: 80/100 (nousua 10 pistettä)
  • Kestävät hankinnat: 60/100 (nousua 20 pistettä)

Elossa on tehty tavoitteellisesti töitä, jotta pistemäärä vastuullisuusarvioinnissa paranisi. Esimerkiksi hankintojen arvioinnin pisteet nousivat merkittävästi periaatteiden täydentämisen ansiosta. Myös tietosuojan osalta Elo osoitti entistä kattavammin, että toiminta on järjestelmällisesti ja vastuullisesti järjestetty.

Elon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja kiittää laajaa joukkoa elolaisia, jotka ovat osallistuneet arvioinnin valmisteluun ja kehittäneet vastuullisuustyötä. “Olen todella tyytyväinen pisteiden noususta ja saamastamme kultatason tunnustuksesta. Arvioinnista saatu palaute on arvokasta ja hyödynnämme sitä toimintamme kehittämisessä. Tämä tarkoittaa, että raportoimme tietomme paremmin tulevaisuudessa. Strategian mukaisesti tavoitteemme on saavuttaa vielä haastava platinataso,” Katja toteaa.

Vastuullisuus on keskeinen osa Elon toimintaa ja tehtävää työeläkeyhtiönä. Strategian mukaisesti Elo luo elämänmittaista turvaa ja ilman läpileikkaavaa vastuullisuutta tämä ei ole mahdollista. “Meille on tärkeää saada ulkopuolinen ja puolueeton arviointi vastuullisuustyöstämme. Näin voimme aidosti tietää tasomme ja kertoa siitä myös sidosryhmille,” Katja avaa Elon syitä osallistua EcoVadisin vastuullisuusarviointiin.

Elo jatkaa määrätietoista työtään vastuullisuuden edistämiseksi ja tähtää parempaan pisteytykseen ja korkeimmalle platinatasolle tulevissa arvioinneissa. 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>