Palvelut asiakkaillemme
Työkalut riskien kartoittamiseen
Elon palvelut kartoittamiseen helpottavat yrityksesi työkykyjohtamista. Kun yrityksesi henkilöstön työkyvyn riskit on kartoitettu ja toimenpiteet kohdistetaan oikein, saadaan tekemiseen vaikuttavuutta.
Työkykyjohtamisen riskimittari
Työyhteisömittari
Työyhteisömittari on henkilöstökysely, joka koostuu viidestä osa-alueesta: oma työni, työyhteisön toimivuus, lähiesihenkilöni toiminta, osaaminen ja uudistuminen sekä toimintakyky ja voimavarat. Kysellä saadaan hyvä kuva työpaikan voimavaroista, joita vahvistamalla voidaan tukea henkilöstön työkykyä. Samalla saadaan myös selville mahdolliset kipupisteet ja kehittämiskohteet.
Tulosraportti toimitetaan yrityksenne yhteyshenkilölle kyselyn päätyttyä. Vastauksia voi tarkastella tiimeittäin tai koko yrityksen tasolla ja vertailuaineistoa kertyy myös toimialakohtaisesti. Myöhemmin, kun kysely on ehditty toteuttaa useampaan kertaan, yrityksesi pystyy kätevästi vertailemaan tuoreita tuloksia aikaisempiin omiin tuloksiin. Tulosten tulkintaan ja jatkokäsittelyyn saat tukea Elon työkykyjohtamisen kehittämispäälliköiltä virtuaalisesti tai kasvokkain.
Saat kyselyn käyttöösi ottamalla yhteyttä oman alueesi yhteyspäällikköön tai työkykyjohtamisen asiantuntijaan.
Kehitä osaamista Elon koulutuksissa
Koulutuksemme tarjoavat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työkykyjohtamisen eri osa-alueista niin HR:n kuin esihenkilöidenkin näkökulmasta. Osaamisen lisääminen organisaatiossa takaa sen, että asiat havaitaan ajoissa ja niihin on myös kyvykkyyttä tarttua.
Koulutuksia on saatavilla ympäri Suomen suurimmilla paikkakunnilla. Ilmoittaudu mukaan!
Työkalut Elon verkkopalvelussa
Nykytilan kartoitus
Itsearvioinnissa arvioidaan mm. yrityksen yhteistyötä, rooleja ja vastuualueita sekä työkyvyn johtamisen toimintamalleja. Tavoitteena on, että yrityksessä sisäiset toimintatavat ovat systemaattisia ja kaikkien osapuolten tiedossa, jotta henkilöstön työkykyä johdetaan tavoitteellisesti. Itsearvioinnin löydät Elon verkkopalvelusta.
Hankesuunnitelma yrityksen käyttöön
Hankesuunnitelma auttaa myös arvioimaan toteutuneiden hankkeiden vaikuttavuutta hankesuunnitelmassa olevien kysymysten avulla. Kirjaa muistiin keskeiset tulokset ja pohdi samalla, miten ne näkyvät sovituissa mittareissa. Omana kohtanaan voit arvioida, mikä on toteutetun hankkeen vaikutus työkykyjohtamiseen ja sen kustannuksiin. Tässä pohdinnassa apunasi on myös Elon työkykyjohtamisen asiantuntija. Hankesuunnitelman löydät Elon verkkopalvelusta.
Tietoa johtamisen tueksi
Tiedot eläkkeistä ja kuntoutuksesta
Käytännöllisiä oppaita ja esitteitä
- Työkykyjohtamisen käsikirjasta löydät kootusti työkaluja arjen johtamiseen sekä toimintamalleja haastavampiin tilanteisiin.
- Näyttöön pohjautuva opas masennusta sairastavien tukemiseksi työpaikalla auttaa työpaikan eri osapuolia tukemaan masennukseen sairastunutta työntekijää.
Oppaat ovat ladattavissa Elon verkkopalvelusta suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.
Raportteja työkykyjohtamisen tunnusluvuista
Asiakkaiden kokemuksia Elon verkkopalvelusta
Miksi työkykyjohtaminen on tärkeää?
Royal Ravintolat Oy:n henkilöstöjohtaja Anne Kokkonen kertoo kuinka Elon verkkopalvelu tukee yritystä henkilöstön työkyvyn johtamisessa.
Toimiva työväline työkyvyn kehittämiseen
Amplit Oy:n henkilöstöpäällikkö Eevamaria Masalin kertoo, miten Elon verkkopalvelu on auttanut heitä työkykyasioiden haltuunotossa.
Elon verkkopalvelu helpottaa työntekoa
RTK-palvelluiden Sinituulia Valkonen kertoo, miten Elon verkkopalvelu on helpottanut hänen työtään.