Petter Meyer - Matemaatikko
Joillekin muodostuu selkeät urahaaveet jo lapsena, mutta moni etsii omaa urapolkuaan pidempään. Matkan varrelle voi mahtua kokeiluja ja sattumuksia ennen kuin oma ura löytyy. Petter Meyer ehti luoda uraa jalkapalloilijana ja olla mukana vetämässä pienemmän yrityksen toimintaa ennen kuin oma paikka löytyi lopulta Elon aktuaaritoimesta. Lue alta, miten Petterin ura on rakentunut ja kuinka hän löysi paikkansa Elosta.
Mitä olet opiskellut ja mikä on ollut urapolkusi nykyiseen tehtävääsi?
”Pelasin pitkään jalkapalloa ja opinnot kulkivat sen rinnalla. Alun perin harkitsin hakevani opiskelemaan liikunnanopettajaksi, mutta en voinut osallistua pääsykokeisiin polvivamman takia, joten päädyin tarkastelemaan, mihin pääsisin opiskelemaan ylioppilastodistuksen turvin. Pääsin todistuksella melkein suoraan sisään Helsingin yliopiston matemaattis- luonnontieteelliseen tiedekuntaan ja aloitin siellä opinnot matematiikassa 2005. Jalkapallo vei Pohjanmaalle, jonka takia siirryin opiskelemaan liiketaloustiedettä ja johtamista Hankenissa Vaasassa.
Kun jalkapalloasiat rauhoittuivat, lähdin mukaan perustamaan pienempää yritystä, jonka vetämisessä olin mukana viisi vuotta. Kandiopinnot ja kokemus yrityksen vetämisestä ovat kartuttaneet arvokasta kokemusta liiketoiminnasta. Koen, että ymmärrän asioita sen ansiosta myös excelin takana.
Kandiopintojen jälkeen päädyin jatkamaan opiskeluja Helsingin yliopistossa matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa. Pääaineenani oli vakuutus- ja finanssimatematiikka. Taustallani oli luonnollista jatkaa finanssialalle ja niinpä jäin pois yrityksen operatiivisesta toiminnasta ja siirryin työskentelemään Elon aktuaaritoimeen.”
Mitkä ovat keskeisimmät työtehtäväsi?
“Aktuaaritoimi vastaa siitä, että vakuutusmaksujen, vastuuvelan ja korkojen laskenta täyttää lain vaatimukset. Työskentely on hyvin monipuolista ja voi usein itse vaikuttaa siihen, minkälaisissa selvityksissä on mukana. Olen itse työskennellyt esimerkiksi asiakkaille tehtävien selvitysten parissa, mutta myös ollut mukana laatimassa vakuutusteknistä tilinpäätöstä.
Meillä on aktuaaritoimessa käytössä itseohjautuva organisaatiomalli, mikä tarkoittaa sitä, että työskentelen hyvin itsenäisesti. Päivittäinen työskentely lähtee siitä, että esihenkilöt ovat suunnitelleet, millaisissa töissä tiimiläiset voisivat vuoden aikana olla. Kun töitä suunnitellaan, voi jokainen ilmaista, mitkä työtehtävät voisivat itseä kiinnostaa. Kun vuoden tehtävät ja tavoitteet on lyöty lukkoon, voin itse suunnitella, miten niitä edistän, mutta tiettyjä raameja tulee kalenterivuodesta. “
Mikä on nykyisessä työssäsi parasta?
“Hyvä ilmapiiri ja mukavat ja asiantuntevat kollegat ovat mielestäni parhaita asioita Elossa. Vaikka työskentely onkin itsenäistä, on ympärillä aina ihmisiä, joilta voi kysyä apua.
Pidän myös siitä, että saan itse järjestellä työni haluamallani tavalla. Eläkeala on hyvin mielenkiintoinen, vaikka sitä ei välttämättä heti uskoisi. Ala on monimutkainen ja siinä riittää aina uutta opittavaa.”