Suoraan sisältöön

Hyvä kesätyökokemus parantaa myös työnantajamielikuvaa

/ Artikkeli

marketta_ekholm_anni_joensuu_1200x628
Kesä lähestyy ja opiskelijat suuntaavat kesätöihin. Elon henkilöstöpäällikkö Marketta Ekholm ja HR-koordinaattori Anni Joensuu antavat vinkit hyvään kesätyöntekijäkokemukseen. 
Kesätyöntekijät saapuvat innokkaina uuteen työhön, he tulevat yritykseen tuorein silmin ja ovat ensisijaisen tärkeitä välittämään eteenpäin yrityksen työnantajakuvaa.

– Mielekkään ja merkityksellisen työn tarjoaminen on tärkeää, jotta kesätyökokemus jää positiivisena mieleen, Anni Joensuu kertoo.

Ensimmäisen työpaikan saaminen voi olla vaikeaa, ja siksi yritysten olisi tärkeää rekrytoida myös ensikertalaisia. Positiivinen työntekijäkokemus luodaan jo rekrytointivaiheessa. 

– Työhaastattelun jälkeen jokaiselle hakijalle pitää jäädä fiilis, että tänne haluan töihin, Marketta Ekholm sanoo.

4 + 1 vinkkiä parhaaseen kesätyöntekijäkokemukseen

1. Työ alkaa hyvällä perehdytyksellä

Yrityksen on tärkeää valmistautua kesätyöntekijän saapumiseen samalla tavalla kuin kenen tahansa uuden työntekijän aloittaessa työt. Työtehtävät kannattaa miettiä jo rekrytointivaiheessa. Ennen työntekijän aloittamista on syytä varmistaa, että hänelle on huolehdittu tarvittavat työvälineet, ja muu työyhteisö tietää hänen aloittamisestaan. 

Elolla jokainen kesätyöntekijä saa oman mentorin, joka toimii työntekijän mentorina kesän ajan. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä Tervetuloa Eloon -tapahtumassa kuullaan muun muassa toimitusjohtajan esitys Elon strategiasta ja ylätason teemoista. Tapahtuma järjestetään myös keväällä, jolloin kesätyöntekijät pääsevät heti kuulemaan, mikä merkitys omalla työllä on koko organisaatiossa.

2. Auta kesätyöntekijää verkostoitumaan

Verkostoituminen niin yrityksen työntekijöiden kanssa kuin muiden kesätyöntekijöiden kanssa on tärkeää. Kesätyöntekijöille kannattaa järjestää mahdollisuuksia verkostoitua keskenään, mikä auttaa heitä rakentamaan yhteisöllisyyttä.

Monesti kesätöissä ollaan niin tiiviisti omassa yksikössä, että organisaation kokonaiskuva jää näkemättä. Kannusta ja auta uutta työntekijää tutustumaan koko yritykseen heti kesän alusta alkaen. Heti kesätyön alkuvaiheessa luoduilla verkostoilla voi olla iso merkitys keskikesällä, kun vakituinen henkilöstö lomailee.

3. Ole hyvä esihenkilö kesätyöntekijälle

Kesätyöntekijä ei saa olla pelkkä lisäresurssi. Kesätyöntekijä on tullut yritykseen oppimaan, joten palaute ja sparraus ovat erityisen tärkeitä työntekijänä kasvamisen ja kehittymisen kannalta. Parhaimmillaan kesätyö antaa hyvät valmiudet tulevaisuuden työtehtäviin – kenties samassa työpaikassa. 

4. Anna kesätyöntekijöiden käyttää ääntään

Kesätyöntekijöillä riittää intoa ja halua tarttua tilaisuuksiin. He tulevat yritykseen tuorein silmin, mikä auttaa heitä huomaamaan herkemmin työpaikkojen vakiintuneita rakenteita. Kun tarjoat kesätyöntekijälle turvallisen ympäristön kertoa rohkeasti omia mielipiteitään, voi kesätyöntekijä tuoda parhaimmillaan arvokasta tietoa yritykseesi uudesta näkökulmasta.

+ vinkki

Elo toteutti toissa kesänä kesätyörekrytoinnin erityisnuorille. Olisiko sinun yritykselläsi mahdollisuutta tarjota kesätyöpaikkaa sellaisille nuorille, joille työn hakeminen voi muuten olla haastavaa?


Lue täältä, miten kesätyöntekijän eläkevakuutus hoidetaan.

Tutustu myös näihin

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>